Deens Autoverhuur Fenomeen Oscar Vestigt zich met Succes in Regio Vilvoorde

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Het mobiliteitslandschap in de regio Vilvoorde is recent verrijkt met een innovatieve speler uit Denemarken. Autoverhuurder Oscar, waarvan de succesvolle start in de regio aantoont dat zowel lokale ondernemers als autohuurders de vruchten kunnen plukken van een frisse wind in de autoverhuurmarkt.

Gelanceerd in Denemarken en bekroond door de Deense Kamer van Koophandel als “Beste E-commerce Startup” in zowel 2021 als 2022, is Oscar in een rap tempo gegroeid. In slechts twee jaar tijd, heeft het bedrijf verhuurlocaties in Denemarken geopend in grotere aantallen dan bekende namen zoals Sixt, Europcar en Avis gezamenlijk. Naast deze ongekende uitbreiding in hun thuisland heeft Oscar in hoog tempo verhuurlocaties in onder andere Nederland en België gelanceerd, waarvan nu dus ook in ons naburige Boortmeerbeek.

Wat Oscar’s aanpak uniek maakt, en wellicht de sleutel achter hun succes, is hun bedrijfsmodel. Oscar zet in op samenwerking met lokale autoverkopers, die de mogelijkheid krijgen om de autoverhuurmarkt te betreden met voertuigen die toch al stilstaan. Denk hierbij aan ‘vervangauto’s’, lease terugkeerders, of auto’s die simpelweg niet zo snel verkopen als gehoopt. Hiermee geniet de lokale ondernemer van een nieuwe bron van inkomsten en worden voertuigen efficiënter benut.

Een ander voordeel van het Oscar-model is de mogelijkheid om concurrerende tarieven aan te bieden en uit te breiden naar gebieden waar klassieke autoverhuurbedrijven niet rendabel kunnen zijn. Dit heeft geleid tot een sterke aanwezigheid van Oscar in zowel grote steden als kleine dorpen en plattelandsgebieden.

De Oscar locatie in Boortmeerbeek, in samenwerking met Garage Peelaerts B.V., is sinds maart 2023 actief. Heeft u al behoefte aan het huren van een auto, een bestelbus of zelfs een minibus? Breng dan eens een bezoek aan de nieuwe locatie!

Dit verhaal van Oscar onderstreept de dynamiek in de mobiliteitssector in onze regio. Het toont aan dat vernieuwende bedrijfsmodellen niet alleen meerwaarde kunnen bieden voor lokale ondernemers, maar ook kunnen beantwoorden aan de wensen van autohuurders. Bewoners in en rond Vilvoorde kunnen vanaf nu kennismaken met de frisse wind die Oscar door de autoverhuurmarkt waait.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category